Logo vectoriseren

Een logo vectoriseren kan op verschillende manieren. In dit artikel proberen we zo goed mogelijk aan te geven hoe je dit kunt doen.

Logo vectoriseren in Illustrator

Open het logo in Adobe Illustrator. Teken het logo handmatig na. Dit houd in dat je elke vorm in het logo overtrekt en opvult met een kleur. Bekijk onderstaande animatie voor een simpele uitleg.

In deze animatie is te zien hoe een logo wordt gevectoriseert in Adobe Illustrator.

Voordelen

• Het resultaat is uitstekend (wij gebruiken Illustrator ook).
  • Je kunt het logo aanpassen.
  • Je kunt het logo opslaan in de drie meest gebruikte vector bestandsformaten: AI, EPS en PDF.

Nadelen

• Het kost (veel) tijd om een logo na te tekenen.
  • Je moet eerst leren werken met Illustrator voordat je een logo kan overtrekken.
  • Adobe Illustrator kost geld.

Logo laten vectoriseren voor een vaste prijs

Heb je geen tijd om zelf te vectoriseren? Laat dit dan doen door een specialist, zoals ViaVector. Voor het vectoriseren van logo’s werken we met een vaste prijs. Klik hier voor meer informatie.

Logo vectoriseren in Photoshop

Een bestand goed vectoriseren in Photoshop is niet mogelijk. Hiervoor heb je echt Adobe Illustrator nodig. Dit komt doordat Photoshop een pixel gebaseerd programma is. Illustrator is een vector based programma.

Logo vectoriseren online

Online zijn websites te vinden die je logo kunnen vectoriseren.

Een voorbeeld van een logo vectoriseren met online software

Origineel logo versus logo vectoriseren online (Vector Magic)

Nadelen

• Lang niet altijd een goed resultaat. Zoals je bij bovenstaand logo kunt zien is het logo niet netjes gevectoriseerd.
    • Je moet een account aanmaken.
    • Je moet een maand abonnement afnemen.

Voordelen

• Snel.

Gratis offerte

Voor logo’s hanteren we een vaste prijs. Kijk hier voor meer info.